24/7

Prijs

Kwalitatief hoogwaardig product

Product + installatie

Transactie online

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Op deze pagina is de belangrijkste informatie overzichtelijk voor u terug te vinden. Indien u toch nog vragen heeft, kunt u per email contact met ons opnemen helpen wij u graag. Wij zijn te bereiken via: volvo.ev@joulz.nl

Installatie

Joulz werkt uitsluitend met gekwalificeerde monteurs. Hierbij volgen wij de meest actueel geldende NEN-normen. Hiermee voldoen we aan alle installatie eisen voor een optimale werking en veiligheid bij u thuis.

Mocht tijdens de installatie blijken dat de werkzaamheden afwijken van de aangeleverde gegevens dan dient u rekening te houden met extra kosten voor het meerwerk.

 • Plaatsing aan de wand.
 • Afstand bekabeling binnen 10 meter.
 • Buis tot 3 meter t.b.v. doorvoer.
 • Plaatsen en aansluiten aardlekautomaat 3 x 16 Ampère.
 • Het laadpunt zal getest worden opgeleverd, inclusief in bedrijfstelling.
 • Plaatsing aan de wand.
 • Afstand bekabeling binnen 10 meter.
 • Buis tot 3 meter t.b.v. doorvoer.
 • Plaatsen en aansluiten aardlekautomaat 3 x 16 Ampère.
 • Het laadpunt zal getest worden opgeleverd, inclusief in bedrijfstelling.
 • Graafwerkzaamheden voor de stroomkabel tot maximaal 3 meter.
 • Plaatsing aan de wand.
 • Afstand bekabeling binnen 10 meter.
 • Buis tot 3 meter t.b.v. doorvoer .
 • Plaatsen en aansluiten aardlekautomaat 3 x 16 Ampère.
 • Het laadpunt zal getest worden opgeleverd, inclusief in bedrijfstelling.
 • Graafwerkzaamheden voor de stroomkabel tot maximaal 10 meter.

In overleg met u plannen we de graafwerkzaamheden zorgvuldig in. Omdat een wijziging in de te graven meters ter plaatse veel extra tijd vraagt én extra kosten met zich mee kan brengen, is het prettig om de situatie zo accuraat mogelijk in beeld te brengen. Mocht u dat willen, dan kunt u zelf voorbereidingen treffen. Indien u zelf de graafwerkzaamheden wil voorbereiden, houdt u er dan rekening mee dat de geul minimaal 60cm diep dient te zijn. Wij stemmen alle verdere details voor de graafwerkzaamheden graag met u af.

Mocht op locatie blijken dat de situatie afwijkt en wij niet kunnen uitvoeren houdt u er dan rekening mee dat er voorrijkosten in rekening worden gebracht. Deze kosten bedragen € 130,- excl. BTW

Nee, de actie geldt alleen inclusief installatie. Eventuele voorbereidingen mag u uiteraard zelf treffen mits deze voldoen aan de vereisten i.v.m. veiligheid & garantie.

Na ontvangst getekende offerte ca. 2/3 weken

De geul dient minimaal 60 cm diep te zijn

Nee, i.v.m. veiligheid & garantie moeten wij voldoen aan bepaalde vereisten. Let op een 2,5mm2 kabel voldoet niet voor een 3 fase laadpunt. Daarnaast is er een UTP Cat kabel nodig voor gebruik van Dynamic load Balancing. Dit zit in de prijs van de standaard installatie en hoeft u dus niet zelf voor te bereiden.

Verzwaring

Indien u als particulier een 11 kW of 22 kW laadpunt overweegt, adviseren wij eerst contact op te nemen met uw regionale netbeheerder. Zij kunnen u meer vertellen over de mogelijkheden en de kosten om uw aansluiting te verzwaren naar 3x25a. Kijk hiervoor op https://www.mijnaansluiting.nl. Indien u een 22 kW laadpunt overweegt, kunnen de vaste kosten voor de aansluiting (vastrecht) hoger worden (bij verzwaring naar 3x35a).

Ja, Joulz bereid de groepenkast voor op 3 fase (3 fase hoofdschakelaar dient er voor de verzwaring te hangen) wij sluiten het laadpunt vervolgens tijdelijk op 1-fase aan totdat de netbeheerder uw elektriciteitsaansluiting verzwaard heeft. De netbeheerder zal de verzwaring van de aansluiting bij u uitvoeren. Na verzwaring komt Joulz terug voor een tweede bezoek. Dan sluiten we het laadpunt aan op 3-fase aansluiting (dit wordt meegenomen in onze offerte).

Een verzwaring vraagt u aan via uw netbeheerder, via https://www.mijnaansluiting.nl

Let op: De netbeheer rekent hier kosten voor. Deze kosten liggen tussen de € 200,- à € 300,- afhankelijk van de netbeheerder. Bij verzwaring van 1x25A naar 3x25A. Let op voorafgaand dient er een 3 fase hoofdschakelaar aanwezig te zijn (dit kunnen wij meenemen in onze offerte, hiervoor geldt een meerprijs)

Het is ook mogelijk om een 3 fase laadpunt op 1 fase aan te sluiten. Let op laden op 1 fase gaat uiteraard langzamer.

Garo laadpunt

Wij leveren het Garo laadpunt altijd met een vaste kabel van 4,5 meter.

Indien u een socket (stekkeringang) wenst zal er een alternatief laadpunt aangeboden moeten worden, voor meer informatie; volvo.ev@joulz.nl

Op het standaard type is dit niet inzichtelijk wel op de Garo Smart (binnenkort leverbaar).

In het geval dat er (tijdelijk) onvoldoende vermogen beschikbaar is om uw auto op het maximale vermogen te laden, dit omdat bijvoorbeeld alle apparatuur in huis aanstaat, dan wordt het beschikbare vermogen voor het laadpunt verlaagd of in de wachtrij gezet. Op deze manier voorkomt u dat het laadpunt uw thuisaansluiting overbelast. Let op: voor het

plaatsen van de Energiemeter dient ruimte te zijn in de groepenkast. Mocht er onvoldoende ruimte beschikbaar zijn dan plaatsen wij een uitbreidingskast a €116,- excl. BTW.

Het te laden vermogen is afhankelijk van verschillende factoren; hoeveel kW kan het laadpunt laden, hoeveel vermogen heeft u thuis beschikbaar en wat kan de auto laden.

Situatie informatie

Om de plek van het laadpunt te bepalen is het belangrijk te weten dat de afstand tussen uw meterkast en het laadpunt bepalend is voor eventuele extra kosten (graafwerkzaamheden en kabellengte). Het is van belang om zo gedetailleerd mogelijk de informatie te verschaffen.

Via het meternummer kunt u via de website van uw netbeheerder nagaan over hoeveel vermogen u beschikt.

Uw meterkast dient voorzien te zijn van een hoofdschakelaar zodat onze monteurs het werk veilig kunnen uitvoeren. Indien deze niet aanwezig is, dan is het belangrijk dat u eerst samen met uw huisinstallateur verzorgt dat de hoofdschakelaar geplaatst wordt.

Het plaatsen van een laadpunt is alleen mogelijk op uw eigen terrein. Op moment dat u geen eigen oprit heeft en de laadkabel bijvoorbeeld over de stoep loopt dient u hiervoor toestemming te vragen aan uw Gemeente. Alternatief zou zijn om een publiek laadpunt aan te vragen bij uw Gemeente.

Dit kunt u nagaan op de website van uw netbeheerder.

Om 11kW (3x16a) of 22kW (3x32a) te kunnen laden dient er 3 fase beschikbaar te zijn.

Bestelling website

U kiest uw laadpunt en de configuratie daarvan zelf via de website waarop u op dit moment bent. Kiest u bijvoorbeeld voor het laadpunt aan de wand of wilt u hem liever op een paal? Mochten keuzes niet duidelijk voor u zijn, kunt u altijd contact met ons opnemen. Wanneer u al uw keuzes gemaakt heeft, ziet u de totaalprijs van het laadpunt plus de installatie waar u voor gekozen heeft. Wanneer alles akkoord is, geeft u akkoord en krijgt u via de mail een bevestiging en de vervolgstappen toegestuurd.

Binnen ca. 2 werkdagen neemt de afdeling sales contact met u op om het één en ander door te spreken, zodat alles duidelijk is voor u. Daarnaast het verzoek om aantal duidelijke foto’s (van de situatie; meterkast/kabeltracé/plek waar het laadpunt dient te komen) retour ontvangen in reactie op de afspraakbevestiging. De link voor het toesturen van deze foto’s krijgt u na akkoord toegestuurd van ons.

Voor kortingscodes kunt u bij de Volvo Dealer terecht. Joulz faciliteert deze niet.